Praktikus megoldások az Ön konyhájában

 
Nagyszüleink otthonaiban még jókora kamrákat alakítottak ki a ház egy hűvösebb sarkában. Mostanra a spájzok kiszorulni látszanak a tervezés során! Azonban a konyhabútorba épített kamraszekrények amik álló szekrénybe szerelhető fém rácsokkal rendelkeznek, továbbá sarokszekrénybe és alsó szekrénybe szerelhető fém rácsok megoldást találnak e problémára. Amellett, hogy praktikusak és könnyen kezelhetőek a maximális teret is kihasználják, így figyelve a helytakarékosságra is, pl. sarokszekrényből kifordítható, félkör-kosár garnitúra, 3/4-es forgókosár garnitúra vagy sarokszekrényből kiforduló "magic corner" polcrendszer 2+2 tálcás, csillapítót csukódással. 
 
Kamraszekrényben tárolhatjuk a tartós élelmiszereinket pl: konzerveket, befőtteket, tésztákat... stb., valamint a nagyobb edényeinket és konyhai gépeket is, mivel kihúzhatós, oldalról könnyen hozzáférhetünk! A kamrapolc csúszó teherbírása: 120 kg, polc teherbírása 15 kg 30-40 cm szélességű szekrényelemekhez, állítható erősségű csillapítással, a kosár 4-5-6 db-os is lehet!. A beépített sütő vagy gáztűzhely mellé praktikus megoldás az alsó szekrénybe szerelhető kihúzható Jolie kosár, ami lehet 2 vagy 3 részes is, teljesen kihúzható, csillapított csukódással, előlap tartóval, különböző szélességben választható. Étolajat, citromlevet, ecetet tárolhatunk benne, megkönnyítve a háziasszony munkáját! Mosógép vagy mosogatógép mellé helyezve is nagyon praktikus! Tisztítószer, papírtörlő, öblítőszer, mosogatószer... stb. tárolására is alkalmas. A kosarak mérete változó: a legkisebb 10 cm (15 cm-es előlappal).
 
Ajánlott praktikus megoldásaink:- mosogatószer / szappanadagoló ( munkalapba építve, mosogató medence mellé helyezve )  szín: króm, anyaga: fém-műanyag
  • beépíthető műanyag, fém-műanyag hulladékgyűjtő (szemetes),  szín: fehér, metálszürke, króm-metálszürke
  • beépíthető műanyag szelektív hulladékgyűjtő (szemetes), szín: szürke, fehér
  • műanyag evőeszköz tartók (külméretük a fiók belméretének megfelelő méretűre vágható) szín: fehér, antracit, szürke
  • kiegészítők: asztali palacktartó, összecsukható edénycsepegtető, talpas pohártartó, falra szerelhető fedőtartó (anyaguk: króm)
  • külső fémrácsok: fémtartórúd garnitúra, egytálcás üvegtartó (alacsony és magas), két tálcás fűszertartó, sarokpolc, edénycsepegtető fém rács, tányér és pohárcsepegtető fém rács (fém vízgyűjtő tálcával), papírtörlő tartó, fólia- és papírtörlő tartó, pohártartó, fakanál tartó, fedőtartó, szimpla és dupla akasztó (anyaguk: króm)
  • térbe állítható oszlopos rendszer: kör alakú, központosan felfogatható fém vagy üvegpolc; palacktartó polc; kör alakú, karos fém polc; trapéz alakú fém polc
  • fa konyhai kiegészítők: kenyérszeletelő; tálaló deszka; késtartó; fonott kosár I. alsó megvezetésű; fonott kosár II. felső megvezetésű
  • bútor világítás: a munkapultot, szekrénybelsőt, felső szekrényt világítja meg. lehet: felső szekrény aljára beépített Led lámpa (bemart), Led fénycső, Led szalag (hátoldalon öntapadós csíkkal, vízálló felülettel), Led üvegpolc megvilágítás, halogén lámpák (Set Saturno, Set Piramide, Free Light)
  • süllyesztett konnektor- elosztó
  • kihúzható konnektor- elosztó
 
 
Széles választékunkból biztosan megtalálja az önnek leginkább tetsző és konyhája számára is a legpraktikusabb megoldást!
 
 
 

Miből legyen a konyhapult?

 

 

Laminált: A legelterjedtebb változat. Az anyaga faforgács hordozóra felvitt decor lemez, ami bármilyen mintát kaphat, a natúrtól a fán át a kőig. Nem lehet közvetlen erős hőnek kitenni, például rátenni a tepsit, vagy vágni rajta!

  

 

Fa: Mostanában nagyon népszerű, de nagyon gondosan kell eljárni a betervezésénél: csak akkor mutat jól, ha az otthonunkban található fafelületekkel és tárgyakkal-bútorral, burkolatokkal, nyílászárókkal harmonizál! A felületkezelésénél olyan bioolajat kell használni, ami az egészségre ártalmatlan, színben is megfelel és kellően védi is a fát. A valódi fa munkapult meglehetősen kényes, sok minden megmarad rajta a borfolttól a késvágásig! Viszont szép és könnyen felújítható, ha szükséges! Lehet táblásított bükk, tölgy vagy akár különleges fafajtákból is.

 

Akril: A leghíresebb anyag ebben a műfajban az úgynevezett Corian, amit a teflont is jegyző DuPont cég talált fel. Ez 1/3 rész akrilgyantából és 2/3 rész természetes ásványi anyagból áll. Zseniális, mert bármi kivitelezhető belőle! Hátránya, hogy karcosodik és a hővel szemben sem valami ellenálló! Vegyi anyagokkal szemben viszont igen, és a fához hasonlóan könnyen felújítható!

 

Kvarcalapú kompozit kövek: A konyhapultok királya! Kompakt, nem porózus, kemény kvarcit alapú kő. Az összes jó tulajdonsággal bír, ráadásul csodálatos színekben választható. Minden savnak, lúgnak ellenáll, bármit klopfolhatunk, vághatunk rajta, nem árt neki!

 

Beton: Nagyon divatos, sokféle színben választható, bár mégiscsak a szürke az igazi! Bátran rárakhatunk bármilyen forró edényt, s mivel egyedileg a konyhához öntik, hézagmentes lesz, ha úgy akarjuk. Mivel a beton alapvetően porózus, megfelelő felületkezelés hiányában nyomok maradhatnak rajta. A legnagyobb (magyar) specialista, az Ivanka beton! A beton felülete lehet rusztikus, vagy sima és fényes!

 

 

Kőporcelán(hidegburkolat): Ultratrendi, minden vegyszernek ellenáll, tökéletesen bírja a forróságot, klopfolhatunk és vághatunk is rajta! Csodálatos színekben és mintákban készülhetnek, az egyszerű árnyalatoktól kezdve az aranyon át a rozsdás vaslap hatásúig minden van.

 

Természetes kövek: A legellenállóbb kő a gránit, amely semmilyen karbantartást nem igényel. Más természetes követ is választhatunk, mint a márvány vagy mészkő. Előnyük, hogy csodálatosan szépek és divatosak, valamint könnyen felújíthatók! Hátrányuk, hogy porózusak, megmaradnak rajtuk a foltok és hamar mattulnak. Forró tepsit letehetünk rájuk, de egy pohár bor komoly károkat okozhat. Ezt elkerülendő fokozottan és folyamatosan oda kell figyelni a felületkezelésre, és speciális, kifejezetten kőhöz való tisztítószereket használni, mert a hagyományos (vegy)szerek rongálják ezeket a felületeket!

 

 

Rozsdamentes acél: Szép és higiénikus - nem véletlenül kötelező az éttermek konyháiban -, ellenben nagyon "problémás" felület. Nehéz foltmentesen tartani, gyorsan karcolódik, még a tisztítástól is. Aki mégis ilyet szeretne,tisztítsa inoxtisztító spay-vel, így legalább ujjlenyomat kevesebb lesz rajta... Egyedileg kell készíttetni!

 

Üveg: Gyönyörű és könnyen tisztítható! Szép, vékony pult készíthető belőle! Bár az edzett üveg sok mindent kibír, óvatosan kell vele bánni, karcolódik és megmaradnak rajta a nyomok. Van kifejezetten pultnak kiképzett üvegfelület, de gyártathatunk is több réteg üvegből ragasztott, vastagabb pultot üvegessel.


 

Játsszon bátran a színekkel!

 

 

Egy kis merészség és bátorság a konyha tervezésekor, ezekre feltétlenül szükség van! Ahogy új alapanyagokkal és fűszerekkel, a designnal is érdemes kísérletezni. A merész színhasználat egyre inkább tért hódít a konyhatrendekben. A színek töltik meg élettel az enteriőrt, legyen szó élénk, vidám tónusokról, vagy visszafogott, komoly és elegáns harmóniáról. A kívánt összhatás eléréséhez olykor harmonizáló, máskor éles kontrasztot alkotó színeket, anyagokat, textúrákat érdemes választani. A modern enteriőr kialakításához rengeteg féle anyag közül választhatunk, pl: kő munkapult, nyers fa felületek, és fényes króm vagy rozsdamentes acél. Ezek kombinációja, kiegészítve divatos, világos tónusú színekkel minimalista stílust kölcsönöz a konyhának. Mindannyian szeretjük a tágas, világos tereket. A fehér gyönyörűen mutat fával, üveggel és nemesacéllal kombinálva! Fehér fal elé állítva egy fehér bútorral térnövelő hatást érhetünk el, hiszen a bútor így szinte beleolvad a háttérbe. Ha a beépített szekrény fehér színű, akkor nyugodtan be lehet építeni egy teljes falat, nem fog zsúfoltnak tűnni. Egy modern, hófehér konyha megfűszerezése nyers acél elemekkel rendkívül erős összhatást ad némi rejtett eleganciával! A hófehér a nyugalom színe, ám ilyen bútoraink is sugározhatnak kellő dinamikát! Pláne némi feketével vegyítve! Fekete csaptelep a fehér fal előtt, vagy éppen fehér csaptelep fekete falburkolat elé. Egy fekete szín egyszerre teremt elegáns és érzéki hangulatot! Milyen színt válasszunk, amelyik megfelelően tükröz minket, illetve amelyik jó hatással van közérzetünkre? A választás az öné!

 

 

 

 

A modern stílus - tiszta minimalizmus!

 

 

A stílus jelmondata: "A tér szolgálja az embert". Letisztult, légies, tágas, egyszerű, racionális, zsúfoltság nélküli és elegáns is egyben. Az 1920-as, 1930-as években gyökerező minimál stílus ma is fénykorát éri. A minimalista otthon fiatalos és modern, bár mi tagadás, akár a "hideg" jelző is ráragasztható, ha nem vagyunk túl visszafogottak a lakás berendezésekor. Erre a stílusra az egyik legjobb mottó az lehetne, hogy "a kevesebb néha több". Csak semmi mellékes! A cél a lehető legkevesebb eszköz-és anyaghasználat, a formák és a színek letisztultsága, egyszerűsége.

Míg a romantikus, vidéki ( vagy éppen a provance-i), vintage stílusban berendezett otthonban jól megfér egymás mellett őseink megsárgult fotográfiája a nagyitól örökölt komóddal, addig a minimalista stílus ezek szöges ellentéte. Csak semmi fölösleges dolog, avagy "porfogó", ami zavaró lenne, ami az összhangot megtörné, figyelmünket elterelné. A stílus egyik fontos jellemzője a rend és a harmónia:a legapróbb tárgyak is együtt élnek a berendezés többi darabjával, általában egy vagy nagyon kevés színben. A minimalista otthon színei nem kirívóak, harsányak, inkább visszafogottak. Ezzel együtt elegánsak!

Jellemző színek a fehér különféle árnyalatai, fekete, szürke, föld, barna és a halvány pasztell. Míg viszonylag kevés színnel találkozunk, annál több fényt engedhetünk be egy ilyen stílusú otthonba! A sok természetes fény elengedhetetlen, de természetesen mesterséges fény is kell, amit általában süllyesztett lámpák, állólámpák és belógós lámpák biztosítanak. A minimálra jellemző anyagok a natúr fa színek és felületek, az alumínium, a szálcsiszolt inox, a simított beton, a kő, az átlátszó és színezett üvegek, a fémek és a kiváló minőségű műanyagok. A természetes és a mesterséges anyagokat tökéletesen alkalmazzák együtt, harmóniában vannak egymással. A hangsúly az anyag természetes szépségének bemutatásán van.

 

 

 

A burkolatok anyaga és színe mindíg egyszerű, és jellemzően mintákat nem használnak. A konyhában a magas fényű felületeket szeretik vegyíteni a kővel és a szálcsiszolt inoxszal. A csillogó, fényes üvegfelületek, üvegtárgyak ragyogóbbá, világosabbá, könnyedebbé teszik a konyhát! A bútorok vonalvezetése szögletes és éles, ugyanakkor elég karakteres. Általában kevés bútort használ, ezáltal azt a látszatot kelti, hogy az itt élők tökéletes rendben élnek. Ez a stílus egy igazi trend.

Természetesen azért ne vegyük vészesen komolyan a " kevesebb néha több " alapelvet, azaz ne essünk át a ló másik oldalára. Ha túlzottan lecsupaszítjuk otthonunkat, keresve sem találjuk meg benne az otthonosság érzetét. Az ingerszegény környezet ugyanis "hideg", amelyben nem érezzük majd magunkat jól. Tehát ideális az, ha az egyensúlyt megtaláljuk: a bútorok, kiegészítők nyugalmat árasszanak és ne hidegséget-ridegséget vagy ürességet! Olyan díszítőelemeket használjunk a minimalista berendezés során, amelyek összhangban vannak egymással: akár témában, akár színben. Egy kecses váza, kaspó mellett egy modern kép igen jól megfér. Ezzel a letisztult stílust is emberbarátibbá varázsolhatjuk.

Elérhetőség

Németh Bernadett
7252 Attala, Petőfi utca 22.
+36 20 484 58 13

 

 

 

 

 

 

 

 

Bejelentkezés

Időpontegyeztetés 17 óra után, vagy hétvégén

a következő telefonszámokon:

+36 20 484 58 13

+36 74 673 351

 

Honlapkészítés és karbantartás: Csullag Kata