Miből legyen a konyhapult?

Miből legyen a konyhapult?

 

 

Laminált: A legelterjedtebb változat. Az anyaga faforgács hordozóra felvitt decor lemez, ami bármilyen mintát kaphat, a natúrtól a fán át a kőig. Nem lehet közvetlen erős hőnek kitenni, például rátenni a tepsit, vagy vágni rajta!

  

 

Fa: Mostanában nagyon népszerű, de nagyon gondosan kell eljárni a betervezésénél: csak akkor mutat jól, ha az otthonunkban található fafelületekkel és tárgyakkal-bútorral, burkolatokkal, nyílászárókkal harmonizál! A felületkezelésénél olyan bioolajat kell használni, ami az egészségre ártalmatlan, színben is megfelel és kellően védi is a fát. A valódi fa munkapult meglehetősen kényes, sok minden megmarad rajta a borfolttól a késvágásig! Viszont szép és könnyen felújítható, ha szükséges! Lehet táblásított bükk, tölgy vagy akár különleges fafajtákból is.

 

Akril: A leghíresebb anyag ebben a műfajban az úgynevezett Corian, amit a teflont is jegyző DuPont cég talált fel. Ez 1/3 rész akrilgyantából és 2/3 rész természetes ásványi anyagból áll. Zseniális, mert bármi kivitelezhető belőle! Hátránya, hogy karcosodik és a hővel szemben sem valami ellenálló! Vegyi anyagokkal szemben viszont igen, és a fához hasonlóan könnyen felújítható!

 

Kvarcalapú kompozit kövek: A konyhapultok királya! Kompakt, nem porózus, kemény kvarcit alapú kő. Az összes jó tulajdonsággal bír, ráadásul csodálatos színekben választható. Minden savnak, lúgnak ellenáll, bármit klopfolhatunk, vághatunk rajta, nem árt neki!

 

Beton: Nagyon divatos, sokféle színben választható, bár mégiscsak a szürke az igazi! Bátran rárakhatunk bármilyen forró edényt, s mivel egyedileg a konyhához öntik, hézagmentes lesz, ha úgy akarjuk. Mivel a beton alapvetően porózus, megfelelő felületkezelés hiányában nyomok maradhatnak rajta. A legnagyobb (magyar) specialista, az Ivanka beton! A beton felülete lehet rusztikus, vagy sima és fényes!

 

 

Kőporcelán(hidegburkolat): Ultratrendi, minden vegyszernek ellenáll, tökéletesen bírja a forróságot, klopfolhatunk és vághatunk is rajta! Csodálatos színekben és mintákban készülhetnek, az egyszerű árnyalatoktól kezdve az aranyon át a rozsdás vaslap hatásúig minden van.

 

Természetes kövek: A legellenállóbb kő a gránit, amely semmilyen karbantartást nem igényel. Más természetes követ is választhatunk, mint a márvány vagy mészkő. Előnyük, hogy csodálatosan szépek és divatosak, valamint könnyen felújíthatók! Hátrányuk, hogy porózusak, megmaradnak rajtuk a foltok és hamar mattulnak. Forró tepsit letehetünk rájuk, de egy pohár bor komoly károkat okozhat. Ezt elkerülendő fokozottan és folyamatosan oda kell figyelni a felületkezelésre, és speciális, kifejezetten kőhöz való tisztítószereket használni, mert a hagyományos (vegy)szerek rongálják ezeket a felületeket!

 

 

Rozsdamentes acél: Szép és higiénikus - nem véletlenül kötelező az éttermek konyháiban -, ellenben nagyon "problémás" felület. Nehéz foltmentesen tartani, gyorsan karcolódik, még a tisztítástól is. Aki mégis ilyet szeretne,tisztítsa inoxtisztító spay-vel, így legalább ujjlenyomat kevesebb lesz rajta... Egyedileg kell készíttetni!

 

Üveg: Gyönyörű és könnyen tisztítható! Szép, vékony pult készíthető belőle! Bár az edzett üveg sok mindent kibír, óvatosan kell vele bánni, karcolódik és megmaradnak rajta a nyomok. Van kifejezetten pultnak kiképzett üvegfelület, de gyártathatunk is több réteg üvegből ragasztott, vastagabb pultot üvegessel.


 

Elérhetőség

Németh Bernadett
7252 Attala, Petőfi utca 22.
+36 20 484 58 13

 

 

 

 

 

 

 

 

Bejelentkezés

Időpontegyeztetés 17 óra után, vagy hétvégén

a következő telefonszámokon:

+36 20 484 58 13

+36 74 673 351

 

Honlapkészítés és karbantartás: Csullag Kata