A modern stílus - tiszta minimalizmus!

A modern stílus - tiszta minimalizmus!

 

 

A stílus jelmondata: "A tér szolgálja az embert". Letisztult, légies, tágas, egyszerű, racionális, zsúfoltság nélküli és elegáns is egyben. Az 1920-as, 1930-as években gyökerező minimál stílus ma is fénykorát éri. A minimalista otthon fiatalos és modern, bár mi tagadás, akár a "hideg" jelző is ráragasztható, ha nem vagyunk túl visszafogottak a lakás berendezésekor. Erre a stílusra az egyik legjobb mottó az lehetne, hogy "a kevesebb néha több". Csak semmi mellékes! A cél a lehető legkevesebb eszköz-és anyaghasználat, a formák és a színek letisztultsága, egyszerűsége.

Míg a romantikus, vidéki ( vagy éppen a provance-i), vintage stílusban berendezett otthonban jól megfér egymás mellett őseink megsárgult fotográfiája a nagyitól örökölt komóddal, addig a minimalista stílus ezek szöges ellentéte. Csak semmi fölösleges dolog, avagy "porfogó", ami zavaró lenne, ami az összhangot megtörné, figyelmünket elterelné. A stílus egyik fontos jellemzője a rend és a harmónia:a legapróbb tárgyak is együtt élnek a berendezés többi darabjával, általában egy vagy nagyon kevés színben. A minimalista otthon színei nem kirívóak, harsányak, inkább visszafogottak. Ezzel együtt elegánsak!

Jellemző színek a fehér különféle árnyalatai, fekete, szürke, föld, barna és a halvány pasztell. Míg viszonylag kevés színnel találkozunk, annál több fényt engedhetünk be egy ilyen stílusú otthonba! A sok természetes fény elengedhetetlen, de természetesen mesterséges fény is kell, amit általában süllyesztett lámpák, állólámpák és belógós lámpák biztosítanak. A minimálra jellemző anyagok a natúr fa színek és felületek, az alumínium, a szálcsiszolt inox, a simított beton, a kő, az átlátszó és színezett üvegek, a fémek és a kiváló minőségű műanyagok. A természetes és a mesterséges anyagokat tökéletesen alkalmazzák együtt, harmóniában vannak egymással. A hangsúly az anyag természetes szépségének bemutatásán van.

 

 

 

A burkolatok anyaga és színe mindíg egyszerű, és jellemzően mintákat nem használnak. A konyhában a magas fényű felületeket szeretik vegyíteni a kővel és a szálcsiszolt inoxszal. A csillogó, fényes üvegfelületek, üvegtárgyak ragyogóbbá, világosabbá, könnyedebbé teszik a konyhát! A bútorok vonalvezetése szögletes és éles, ugyanakkor elég karakteres. Általában kevés bútort használ, ezáltal azt a látszatot kelti, hogy az itt élők tökéletes rendben élnek. Ez a stílus egy igazi trend.

Természetesen azért ne vegyük vészesen komolyan a " kevesebb néha több " alapelvet, azaz ne essünk át a ló másik oldalára. Ha túlzottan lecsupaszítjuk otthonunkat, keresve sem találjuk meg benne az otthonosság érzetét. Az ingerszegény környezet ugyanis "hideg", amelyben nem érezzük majd magunkat jól. Tehát ideális az, ha az egyensúlyt megtaláljuk: a bútorok, kiegészítők nyugalmat árasszanak és ne hidegséget-ridegséget vagy ürességet! Olyan díszítőelemeket használjunk a minimalista berendezés során, amelyek összhangban vannak egymással: akár témában, akár színben. Egy kecses váza, kaspó mellett egy modern kép igen jól megfér. Ezzel a letisztult stílust is emberbarátibbá varázsolhatjuk.

Elérhetőség

Németh Bernadett
7252 Attala, Petőfi utca 22.
+36 20 484 58 13

 

 

 

 

 

 

 

 

Bejelentkezés

Időpontegyeztetés 17 óra után, vagy hétvégén

a következő telefonszámokon:

+36 20 484 58 13

+36 74 673 351

 

Honlapkészítés és karbantartás: Csullag Kata